Matservering og kosthold


Kostholdet vårt: 

Vi følger Retningslinjer for mat og måltider i barnehagen fra Helsedirektoratet, som er utgangspunkt for planlegging og gjennomføring av måltidene.
http://5omdagen.com/tema/barn-og-mat/mat-i-barnehagen/

Så har vi en forskrift til Lov om Barnehager, Rammeplanen, som sier:
“Vi skal bidra til at barna får kunnskap om menneskekroppen og forståelse for betydningen av gode vaner og sunt kosthold.”

Vi en “5 om dagen” barnehagen.
http://5omdagen.com/5-om-dagen/

Barnehagen står for lunsjen, og drikken hver dag.
Da dekker vi bordene og setter frem ulike påleggs sorter som ost, kjøttpålegg, fisk, etc.
Vi har varm mat annen hver fredag, her bestiller vi mat fra Miljøhuset- Gniste. Vi baker grove rundstykker når det ikke er varm mat. I tillegg hender det at vi lager noe varmt når vi er på tur.

Foreldrene ordner frokost og ettermiddagsmåltid. Hver onsdag serverer vi frokost i barnehagen. Vi varierer mellom knekkebrød, havregrøt og ostesmørbrød.
Til ettermiddagsmåltidet har en med seg frukt/grønnsak, som deles opp, slik at alle får smake. Barna spiser også med seg medbrakt matpakke hvis det er lenge til middag.

Det hender at vi koser oss og da lager vi gjerne grove vafler og kakao.
Vi er opptatt av kvalitet og at måltidene er varierte slik barna skal få prøve ulike ting.
Allergier/intoleranser
Vi tar hensyn til alle former for allergier og matintoleranser, etter avtale med foreldre og lege. Så fort vi får vite at det er noe barnet ikke skal ha, kaller vi inn til en samtale og avklarer veien videre.